![Babeczki marchewkowo-kokosowe Babeczki marchewkowo-kokosowe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F94045DC-14D8-449A-A669-A9AF57EDF767/Derivates/6DE6C387-B171-43AD-9A5B-28F7B641FED4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Babeczki marchewkowo-kokosowe
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 150 g mleka
- 2 jajka
- 120 g brązowego cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 250 g mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 szczypta soli
- 70 g wiórków kokosowych
Krem
- 120 g cukru
- 200 g serka śmietankowego, kremowego, pokrojonego na kawałki
- 1 - 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- wiórki kokosowe, do posypania
- 8 pralin kokosowych, typu Raffaelo®, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1117 kJ / 266 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wielkanocne babeczki
50 Min
Muffiny buraczano-czekoladowe
30 min
Muffinki owsiane z morelami
40min
Kolorowe lody na patyku
5 godz. 30 min
Muffinki marchewkowe z makiem
1 godz.
Muffinki marchewkowe z orzechami
45min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 Min
Muffiny mocy
55 min
Intensywnie czekoladowe babeczki (bez cukru)
45min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 Min
Muffinki czekoladowe
50 Min