
Urządzenia i Akcesoria
Babeczki marchewkowo-kokosowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 sztuk
Składniki
Babeczki marchewkowo-kokosowe
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
mleka150 g
-
jajka2
-
brązowego cukru120 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej250 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
wiórków kokosowych70 g
Krem
-
cukru120 g
-
serka śmietankowego kremowego, pokrojonego na kawałki200 g
-
masła1 - 2 łyżki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
wiórki kokosowe do posypania
-
pralin kokosowych, typu Raffaelo® przekrojonych na pół8
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
266 kcal /
1117 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
32.7 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pierniczki
1 godz. 30 min
Wielkanocne babeczki
50 min
Muffiny buraczano-czekoladowe
30 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Intensywnie czekoladowe babeczki (bez cukru)
45 min
Muffinki migdałowe
40 min
Muffinki jogurtowo-cytrynowe
40 min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Muffinki czekoladowe
50 min
Muffiny mocy
55 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min