
Urządzenia i Akcesoria
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
15 kawałków
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek100 g
Ciasto:
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki200 g
-
mąki pszennej350 g
-
żółtka2
-
cukru100 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu1 łyżka
Polewa:
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki200 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu130 g
-
masy krówkowej500 g
-
migdały, ze skórką do dekoracji
-
orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
455 kcal /
1906 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mazurek bakaliowy
2 godz. 40 min
Mazurek na orkiszowym spodzie z kremem orzechowym
2 godz. 30 min
Mazurek chałwowy
7 godz. 30 min
Keks
2 godz. 30 min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 godz. 35 min
Masa makowa
30 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Mazurek różany
1 godz. 40 min
Pascha Wielkanocna
12 godz. 30 min
Szwedzkie pierniczki
1 godz. 30 min
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Mazurek śliwkowy
1 godz. 45 min