Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g peppers, orange or yellow, quartered
- 60 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 10 g olive oil
- 250 g risotto rice
- 400 g coconut milk
- 250 g white wine
- 150 g water
- 2 tsp curry powder
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 965 kJ / 231 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spring Vegetable Penne
45min
Saffron Chicken Penne
30min
Gnocchi Carbonara with Peas
20min
Thai Curry Noodles
25min
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1h
Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry
14h 45 min
Sweet and Sour Chicken with Rice
40min
Vegetable fideuá
40min
Chicken Pad Thai
20min
Creamy Pea Pasta
25min
Penne with Diced Butternut Squash and Ham
40min
Ham and Leek Pasta Sauce
30min