Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g extra virgin olive oil
- 15 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 10 g fresh coriander, leaves only
- 6 anchovy fillets, tinned, drained
- 1 Tbsp pickled capers, drained, rinsed
- 1 garlic clove
- 1 Tbsp Dijon mustard
- 1 Tbsp red wine vinegar
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 25 g
- Kalorie
- 595.3 kJ / 142.3 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Tartare Sauce
10 min
Béarnaise sauce
20min
Béarnaise Sauce
20min
Hollandaise Sauce
15min
Steamed Seared Quail, Celeriac Tea, Celeriac and Apple
Brak ocen
Hollandaise Sauce
15min
Beurre Blanc
20min
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Asian Vinaigrette
5 min
Creamy French Dressing
5 min
Chimichurri
5 min