Rhubarb, Orange and Almond Cake

Rhubarb, Orange and Almond Cake

4.8 229 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slices

Składniki

  • rhubarb cut in pieces (2 cm)
    400 g
  • golden caster sugar
    200 g
  • almonds
    120 g
  • orange thin peelings of skin only and 50 g juice
    1
  • large eggs
    2
  • baking powder
    ½ tsp
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    150 g
  • self-raising flour
    100 g
  • flaked almonds
    25 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Białko 7.3 g
Kalorie 1795 kJ / 429 kcal
Tłuszcz 27.3 g
Węglowodany 38.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...