Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g rhubarb, cut in pieces (2 cm)
- 200 g golden caster sugar
- 120 g almonds
- 1 orange, thin peelings of skin only and 50 g juice
- 2 large eggs
- ½ tsp baking powder
- 150 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 100 g self-raising flour
- 25 g flaked almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1795 kJ / 429 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1h 50min
Chocolate Beetroot Cake
2h 20min
Plum and Almond Traybake
1h 5 min
Blueberry Bakewell Traybake
1 Std. 30 Min
Upside-down Gingerbread with Pears
1 Std.
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 Std.
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Gooseberry Curd
1 Std.
Spiced Autumn Fruit Cobbler
1 Std. 20 Min
Courgette and Pine Nut Cake
50 Min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min