Urządzenia i Akcesoria
Rhubarb, Orange and Almond Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slices
Składniki
-
rhubarb cut in pieces (2 cm)400 g
-
golden caster sugar200 g
-
almonds120 g
-
orange thin peelings of skin only and 50 g juice1
-
large eggs2
-
baking powder½ tsp
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing150 g
-
self-raising flour100 g
-
flaked almonds25 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
7.3 g
Kalorie
1795 kJ /
429 kcal
Tłuszcz
27.3 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Apple Cake
1 godz.
Pear, Rhubarb and Red Fruit Crumble Tart
1 godz. 30 min
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2 godz. 45 min
Rhubarb and Ginger Spelt Cake
1 godz. 20 min
Courgette and Pine Nut Cake
50 min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 godz. 20 min
Plum and Almond Traybake
1 godz. 5 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Upside-down Gingerbread with Pears
1 godz.
Maple, Pecan and Banana Bread
1 godz. 30 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.