Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 60 g Holunderblütensirup
- 1 TL geriebene Zitronenschale, Bio
- 2 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1 EL Mohn
- 30 g Zucker
- 100 g Orangensaft
- 30 g Weinbrand
- 1 TL Speisestärke
- 200 g Sauerkirschen, TK, aufgetaut, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1491 kJ / 356 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Christstollenparfait
8 godz. 30 min
Mohn-Marzipan-Creme
3 Std.
Panna Cotta
5h
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min
Lebkuchenparfait
8 godz. 15 min
Joghurt-Limetten-Mousse mit Mohn
2 Std. 25 Min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7h
Weiße Schokoladenmousse
5h 30min
Geeiste Zimt-Mousse
5h
Schoko-Minz-Panna cotta mit Erdbeeren
5h
Nougat-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min