Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 60 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Joghurt, 3,5% Fett
- 50 g Mandeln, gebrannt
- 150 g Äpfel, in Stücken
- 150 g Birnen, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1771 kJ / 423 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Vanille-Creme
45 min
Birnencreme
3h 30min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 godz. 15 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 Std. 40 Min
Erdbeer-Joghurt-Creme
3 Std. 20 Min
Pfirsich-Joghurt-Trifle mit Walnusskrokant
45 min
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1h
Mango-Tiramisu
15min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1h
Zitronen-Joghurt-Mousse
1 Std. 15 Min
Schoko-Kuss-Creme
15min