![Sylter Salattraum Sylter Salattraum](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6efb5763fef5a1584d8c963dd265021a/Derivates/7366dba6a82888f6cce09b99af0a9e4dca1bc40a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Liebstöckelsud
- 80 g Liebstöckel, frisch, grob gehackt
- 700 g Wasser
- 200 g Balsamico, dunkel
- 180 g Zucker
- 20 g Salz
-
1
geh. TL Gemüsebrühe (z. B. von Maggi)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
Zwiebelsud
- 300 g Zwiebeln, in Spalten
- 200 g Wasser
- 70 g Zucker
- 100 g Weißweinessig
- 150 g Rapsöl
-
2
TL Gemüsebrühe (z. B. von Maggi)
lub 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 5572 kJ / 1331 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 162 g
- Tłuszcz
- 75 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 4520 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pflaumen-Clafoutis
1 godz. 15 min
Kartoffelrösti
40 Min
Sellerie-Salat
10min
Grünes Burger-Relish
40 Min
Basis-Gewürz
5min
Reibekuchen
35 min
Möhren-Mango-Likör mit Rosenwasser
10min
Kartoffelsalat mit Kräutervinaigrette
45min
Laugen-Minis
2h 15min
Tomaten-Kräuter-Marinade
10min
Glasierte Mairübchen
25min
Rote Paprika-Sauce (Ajvar)
55min