Urządzenia i Akcesoria
Sylter Salattraum
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
2 Flaschen (jede 0,75 l)
Składniki
Liebstöckelsud
-
Liebstöckel frisch, grob gehackt80 g
-
Wasser700 g
-
Balsamico, dunkel200 g
-
Zucker180 g
-
Salz20 g
-
1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemachtGemüsebrühe (z. B. von Maggi)1 geh. TL
Zwiebelsud
-
Zwiebeln in Spalten300 g
-
Wasser200 g
-
Zucker70 g
-
Weißweinessig100 g
-
Rapsöl150 g
-
2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemachtGemüsebrühe (z. B. von Maggi)2 TL
-
Salz½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Sód
4520 mg
Białko
4 g
Kalorie
5572 kJ /
1331 kcal
Tłuszcz
75 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
162 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
That's hot!
27 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rotweincreme
5 godz. 40 min
Thymian-Honig-Dressing
5 min
Sylter-Sahne-Dressing
10 min
Amarena-Kirschen
7 godz.
Currywurst-Sauce à la Sansibar
30 min
Kräuter-Vinaigrette
10 min
Apfelrotkohl auf Vorrat
1 godz. 10 min
Salatsauce Sylter Art
48 godz.
Remoulade
10 min
Zwiebelkuchen vom Blech (Rheinland-Pfalz)
1 godz. 45 min
Sansibar-Hausdressing für grüne und bunte Salate
10 min
Zwiebel-Balsamico-Chutney
1 godz.