Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Rotwein (trockener Rotwein, z.B. Beaujolais)
- 100 g Zucker
- 1 TL Honig
- 2 Zimtstangen (ca. 5 g)
- 3 Gewürznelken
- 800 g reife Birnen, geschält, geviertelt und entkernt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Maronisuppe mit Nuss-Fisch
35 Min
Schalottenconfit mit Portwein
1 Std. 10 Min
Cassis-Rotwein-Birnen
24h
Zabaione mit Katzenzungen
1 Std.
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Tomatendressing | Portwein | Apfel
5 Std. 30 Min
Weißes Paradeismousse mit Rucola und Paradeisflakes
10 godz. 50 min
Limoncello-Creme
5 Std.
Eierlikör-Semifreddo mit Beeren
24h
Zabaglione mit Orangenlikör
15 Min
Rote-Bete-Sülzchen mit Schmandsauce
6 godz. 15 min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 Min