Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 280 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 55 g Zucker
- 750 g Mehl
- 2 TL Salz
- 4 Eier, Größe L
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 918 kJ / 219 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche
1 Std. 50 Min
Geflügelleber Crème brûleé
13 godz.
Geflügelleber-Mousse zu Brioche
2h
Salsa Verde
10 Min
Vitello Tonnato
48h
Bruschetta Florentiner Art mit Geflügelleber
20 Min
Terrine Provençale
2h
Geflügelpastete mit Pistazien und Portwein
24h
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40min
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1 Std. 10 Min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 Std. 15 Min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40min