Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schmandmousse
- 3 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Schmand
- 30 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
Orangen-Granatapfel-Kompott
- 250 g Traubensaft
- 1 Granatapfel, Kerne ausgelöst
- 20 g Zucker
- 15 g Speisestärke
- 2 Orangen, filetiert
- 4 Walnusshälften
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1919 kJ / 458 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mascarpone-Creme mit Knusperstangen
45 Min
Schichtdessert mit Kirschen
15 Min
Sardische Joghurtcreme
9 Std.
Gehackter Obstsalat mit Sabayon
30 Min
Schwarzwälder Schicht-Quark
55min
Zwetschgen-Trifle
4 Std.
Orangenquark
1 Std. 15 Min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1 Std.
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 Std. 30 Min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2 Std. 20 Min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3h 30min