Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schmandmousse
- 3 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 200 g Sahne
- 200 g Schmand
- 30 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
Orangen-Granatapfel-Kompott
- 250 g Traubensaft
- 15 g Speisestärke
- 1 Granatapfel, Kerne ausgelöst
- 20 g Zucker
- 2 Orangen, filetiert
- 4 Walnusshälften
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1919 kJ / 458 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohn-Holunderblüten-Panna-cotta
4 Std. 50 Min
Zwetschgen-Trifle
4h
Apfel-Wein-Tarte
3h
Panna Cotta
5h
Eierlikör-Sabayon
15min
Soffioni Abruzzesi (Ricotta-Törtchen)
1h 45min
Rhabarber-Trifle
20 min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 Std. 30 Min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min
Sardische Joghurtcreme
9 godz.
Birnen-Schmand-Torte
2h
Joghurtbombe
12h 15min