Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g rote Zwiebeln, davon 50 g halbiert und 400 g in feinen Ringen (3 mm)
- 30 g Butter
- 30 g Mehl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 120 g Rotwein
- 50 g Apfelsaft
- ¾ TL Salz
- 40 g brauner Zucker
- 800 g Wasser
- 20 g roter Portwein
- 50 g Balsamico, dunkel
- Öl zum Braten
- 1 Roggenbrötchen, in Würfeln (2 cm)
- 1 ½ TL BBQ-Gewürzmischung
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 4779 kJ / 1140 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 133 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 11.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebelsuppe
50 min
Zwiebelsuppe
1 Std.
Tomaten-Bohnen-Suppe
25 Min
Südafrikanisches Bohnen-Chutney
7 godz.
Gazpacho-Nudeln mit Ei-Bröseln
3h 15min
Zwiebelsuppe
45 Min
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45 Min
Hähnchen-Eintopf mit Rotwein und Pilzen
45 Min
Senfsüppchen
30 Min
Ungarische Pilzsuppe
30 Min
Knoblauchsuppe
30 Min
Paprikasuppe mit Hackgröstl
40 Min