Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Kerbel, ohne Stiele (10 g)
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele (10 g)
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 200 g durchwachsener Speck, geräuchert, in kleinen Würfeln
- 100 g Sahne
- 30 g Apfelessig
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 681 kJ / 163 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocktail-Dressing
5 min
Saure-Sahne-Vinaigrette
10 min
Bacon-Kümmel-Dressing zu Kohlsalaten
10 min
Inseldressing
10 min
Sauce Ungarischer Art
30 min
Kartoffel-Dressing
30 min
Rheinischer Wurstsalat
1 godz. 15 min
Knoblauch-Chili-Vinaigrette
5 min
Petersilien-Knoblauch-Dressing
10 min
Senf-Joghurt-Dressing
10 min
Sahne-Dill-Dressing
5 min
Salatsauce für Blattsalate
10 min