Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre doux, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- farine de blé, pour fariner
- 80 g de sucre en poudre
- 80 g de sucre roux
- 1 c. à café de cannelle en poudre (facultatif)
- farine de blé, pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 25 morceaux
- Kalorie
- 11792 kJ / 2824 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 308 g
- Tłuszcz
- 166 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goûters fondants au chocolat
1j
Sablés léopard
1 Std. 15 Min
Chausson aux pommes
1j 30 menit
Baguette viennoise
4 godz. 25 min
Speculoos maison
4j 30 menit
Sablés choco-coco
45 Min
Barres chocolat-caramel
1j 30 menit
Palets bretons
2j
Sablés nantais
2h 40 min
Langues de chat à la vanille
15min
Petits oursons guimauve-chocolat
4 Std.
Sablés bretons
50 menit