Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil, plus an extra 1 tablespoon
- 200 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 100 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 tsp cornflour
- 100 g water
- 200 g red wine
- 60 g balsamic vinegar
- 400 g canned chopped tomatoes
- 50 g tomato paste
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 2 tsp dried oregano
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1550 g lamb shanks (approx. 4)
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5255 kJ / 1259 kcal
- Białko
- 79 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 71 g
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Creamy beef curry
1h 15 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10 min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2h
Ossobuco with orange and fennel salad
2u. 45min
Beef cheek Bourguignon
5 Std. 25 Min
Beef stew with gnocchi
3 Std. 15 Min
Traditional sausage rolls
50 min
Lemonade scones
25 min