![Portuguese-style crème brûlée Portuguese-style crème brûlée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FFEC5B2C-248A-44C8-B6BE-27A293CE23DA/Derivates/51CC3FB9-BCB2-4189-8592-00044C151671.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g milk
- 6 egg yolks
- 200 g white sugar
- 40 g cornflour or plain flour
- 3 pieces lemon peel, no white pith
- raw sugar, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 936.9 kJ / 223.9 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 59.1 mg
Alternatywne przepisy
"To die for" mini pavlovas
2 Std. 40 Min
Floating islands
1h
Persian honeycomb bark
1h 30min
Ukrainian chebureks
1 Std. 35 Min
Hojicha Canelé
1 Std. 20 Min
Miniroscón de Reyes (Spanish King's cake)
3 Std.
Tuna dip
15 min
Sable choux with lime ganache
26h
Crêpes
1 Std. 15 Min
Berry and cream sponge "omelettes"
25 Min
Seafood bisque
1 Std. 10 Min
Pizza in Bianco
1 Std. 20 Min