Urządzenia i Akcesoria
Italian Easter bread
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 pieces
Składniki
-
unsalted butter40 g
-
milk210 g
-
dried instant yeast1 ½ tsp
-
white sugar100 g
-
baker's flour plus extra to dust450 g
-
sea salt½ tsp
-
whole egg7
-
natural food colouring of choice
-
egg yolk beaten, to brush1
-
nib sugar to sprinkle (see Tips)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
305.5 mg
Białko
19.4 g
Kalorie
2137.6 kJ /
509 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
71.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coffee semifreddo
6 godz. 30 min
Black forest cake
5 godz.
Floating islands
1 godz.
Cherry pickin' gelato
4 godz. 35 min
Apple and Pear Hot Cereal
Brak ocen
Summer Breeze Pineapple Pound Cake
1 godz. 10 min
Strawberry ice cream bars
12 godz. 15 min
Almond briouats with honey and sesame seeds
2 godz.
Smoked Salmon Pizza
2 godz. 30 min
Yoghurt and fruit popsicles
4 godz.
Ombré cake
4 godz.
Milk bread (Challah)
2 godz. 20 min