![Italian Easter bread Italian Easter bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E63D9440-7B41-4E69-B279-5452BA7B0C7D/Derivates/507C296F-340D-42B3-80C3-14FE56C80AC2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g unsalted butter
- 210 g milk
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 100 g white sugar
- 450 g baker's flour, plus extra to dust
- ½ tsp sea salt
- 7 whole eggs
- natural food colouring of choice
- 1 egg yolk, beaten, to brush
- nib sugar, to sprinkle (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2137.6 kJ / 509 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 71.9 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 305.5 mg
Alternatywne przepisy
Royal icing (sugar glaze)
5 min
Strawberry and watermelon cake with Vanilla cream (Nico Moretto)
3hod. 10min
Miniroscón de Reyes (Spanish King's cake)
3h
Polenta
25 Min
Cherry and almond clafoutis pudding
3h
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 Std. 20 Min
Poppy seed strudel
3h 15min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Pineapple buns
9 Std. 50 Min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15 min
Pan de Sal
2 Std. 20 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min