Italian Easter bread
TM6 TM5 TM31

Italian Easter bread

4.8 (5 ocen)

Składniki

  • 40 g unsalted butter
  • 210 g milk
  • 1 ½ tsp dried instant yeast
  • 100 g white sugar
  • 450 g baker's flour, plus extra to dust
  • ½ tsp sea salt
  • 7 whole eggs
  • natural food colouring of choice
  • 1 egg yolk, beaten, to brush
  • nib sugar, to sprinkle (see Tips)

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
2137.6 kJ / 509 kcal
Białko
19.4 g
Węglowodany
71.9 g
Tłuszcz
15.9 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Błonnik
2.2 g
Sód
305.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy