![Zuccotto gelato Zuccotto gelato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E4B4B42E-E721-4349-86FE-1A4F09D832D5/Derivates/966f7eba-10ad-4886-995c-28d5ce08ae86.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 220 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 160 g di zucchero
- 30 g di Marsala
- 4 tuorli
- 80 g di mandorle pelate
- 80 g di nocciole sgusciate
Sciroppo
- 200 g di acqua
- 200 g di zucchero
- 80 g di Marsala
Terminare la preparazione
- 120 g di biscotti savoiardi
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2335 kJ / 558 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 64.4 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Tartufo al cioccolato
11h 20min
Cassata gelato
11h 20min
Cremoso al caffè
5h 30min
Chiacchiere
1h 35 phút
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Semifreddo ai due cioccolati e nocciole
7 godz.
Babà napoletano
3h
Fantasia di nocciole
1h 35 phút
Coppette biscotto
20 Min
Tartufi al cioccolato fondente e panettone
14 godz.
Zuccotto
7h 10min
Cono alla panna
3 Std. 30 Min