Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di latte intero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 50 g di zucchero
- 350 g di farina manitoba q.b.
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 5 g di sale
- 160 g di burro morbido, a pezzi
- 1 uovo leggermente sbattuto
- zucchero a velo, q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1279.5 kJ / 306 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 88.3 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioches
4h 50min
Baguette
4 Std.
Pai Bao (pane asiatico)
5 godz. 30 min
Canestrelli al profumo di vaniglia
1sa 20 dk
Pan Brioche
8h
Panini semidolci
1sa 30 dk
Bauletto bicolore
6h 25min
Trancetti al latte
6h 30 min
Panini dolci ai mirtilli
4 Std.
Filone saporito
5 Std. 20 Min
Baguette dolce
4h 30min
Brioche morbide molisane
7sa