Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco

Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco

4.1 219 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porzioni

Składniki

Base
  • di zucchero
    100 g
  • di burro
    100 g
  • di farina tipo 00
    300 g
  • uova
    2
  • di lievito in polvere per dolci
    ½ bustina
Crema ricotta e mascarpone
  • di ricotta
    250 g
  • di zucchero
    110 g
  • di mascarpone
    250 g
Terminare la preparazione
  • di frutti di bosco, misti, freschi
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 443 kcal / 1853 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 46.9 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...