Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco

Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco

4.1 222 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porzioni

Składniki

Base
  • 100 g di zucchero
  • 100 g di burro
  • 300 g di farina tipo 00
  • 2 uova
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Crema ricotta e mascarpone
  • 250 g di ricotta
  • 110 g di zucchero
  • 250 g di mascarpone
Terminare la preparazione
  • 200 g di frutti di bosco, misti, freschi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 443 kcal / 1853 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 46.9 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...