Torcik truskawkowo-serowy na zimno
TM6 TM5

Torcik truskawkowo-serowy na zimno

3.8 (114 ocen)

Składniki

Spód biszkoptowy

  • 3 jajka
  • 75 g cukru
  • 1 łyżeczkę cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 60 g mąki pszennej
  • 25 g skrobi ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Galaretka

  • 350 g wody
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g)

Masa truskawkowo-sernikowa

  • 100 g wody, gorącej, do rozpuszczenia żelatyny
  • 25 g żelatyny w proszku
  • 250 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej
  • 500 g serka homogenizowanego, waniliowego, w temp. pokojowej
  • 200 g jogurtu naturalnego, w temp. pokojowej
  • 50 - 80 g cukru pudru
  • 300 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • liście mięty, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
886.2 kJ / 211.8 kcal
Białko
9.2 g
Węglowodany
33.2 g
Tłuszcz
5.3 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
0.8 g
Sód
174.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy