![Torcik truskawkowo-serowy na zimno Torcik truskawkowo-serowy na zimno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d1ebe3a3d4f0167c3ea9a9b24b8c86f9/Derivates/67495cff61b3653547da84f17a5dac359ff4022c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód biszkoptowy
- 3 jajka
- 75 g cukru
-
1
łyżeczkę cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 60 g mąki pszennej
- 25 g skrobi ziemniaczanej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Galaretka
- 350 g wody
- 1 opakowanie galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g)
Masa truskawkowo-sernikowa
- 100 g wody, gorącej, do rozpuszczenia żelatyny
- 25 g żelatyny w proszku
- 250 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej
- 500 g serka homogenizowanego, waniliowego, w temp. pokojowej
- 200 g jogurtu naturalnego, w temp. pokojowej
- 50 - 80 g cukru pudru
- 300 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 886.2 kJ / 211.8 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 174.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Przekładaniec cytrynowy
6h 30min
Ciasto ananasowe
55 min
Torcik z bezą i truskawkami
2h
Ciasto wielkanocna krówka
6h 30min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 godz. 20 min
Ciasto z pianką truskawkową
6sa 25 dk
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2h 55min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 Std.
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2h
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4h 30min