Urządzenia i Akcesoria
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód biszkoptowy
-
3 jajka
-
75 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczkę cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
60 g mąki pszennej
-
25 g skrobi ziemniaczanej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
Galaretka
-
350 g wody
-
1 opakowanie galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g)
Masa truskawkowo-sernikowa
-
100 g wody gorącej, do rozpuszczenia żelatyny
-
25 g żelatyny w proszku
-
250 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej
-
500 g serka homogenizowanego, waniliowego w temp. pokojowej
-
200 g jogurtu naturalnego w temp. pokojowej
-
50 - 80 g cukru pudru
-
300 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
liście mięty, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
174.2 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
886.2 kJ /
211.8 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
33.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik walentynkowy z borówkami
4 godz. 30 min
Suflety z owocami leśnymi
50 min
Trifle z truskawkami
1 godz. 20 min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 godz. 30 min
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min
Sernik jogurtowy
8 godz.
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min