Rice Salad with Vegetables

Rice Salad with Vegetables

4.1 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Rice Salad
  • fresh coriander leaves only
    1 Tbsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    1 Tbsp
  • onions quartered
    100 g
  • red peppers quartered
    100 g
  • water
    600 g
  • rice
    120 g
  • courgettes diced (1 cm)
    100 g
  • aubergines diced (1 cm)
    100 g
Dressing
  • extra virgin olive oil
    60 g
  • lemon juice
    20 g
  • garlic clove
    1
  • red wine vinegar
    1 Tbsp
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • honey
    1 tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 203 kcal / 848 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 15.6 g
Węglowodany 13.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...