Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice Salad
- 1 Tbsp fresh coriander, leaves only
- 1 Tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 100 g onions, quartered
- 100 g red peppers, quartered
- 600 g water
- 120 g rice
- 100 g courgettes, diced (1 cm)
- 100 g aubergines, diced (1 cm)
Dressing
- 60 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice
- 1 garlic clove
- 1 Tbsp red wine vinegar
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp honey
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 848 kJ / 203 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetable Soup
35 min
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25 min
Chickpea Stew with Vegetables
50 min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45 min
Rice salad with eggs and tuna fish
1h
Mashed Potatoes
45 min
Pasta with Squash and Chickpeas
30 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10 min
Penne with Diced Butternut Squash and Ham
40 min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h
Spring Vegetable Penne
45 min
Slow-cooked Chickpea Stew
4 Std. 15 Min