Wersje kompatybilne
Chicken with Carrot & Red Pepper Rice and Creamy Mustard Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken breast fillets, skinless, cut in strips (1 cm)
- ½ lemon, thin peelings of skin
- 35 g olive oil
- ¾ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp sweet paprika
- 300 g carrots, cut in pieces
- 150 g red pepper, cut in pieces
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 200 g wild rice
- 1000 g water
- 100 g cream
- 2 tsp wholegrain mustard
- 20 g cornflour
- 15 g fresh chives, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2616 kJ / 625 kcal
- Białko
- 47.7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
Alternatywne przepisy
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Beef-Ragout with Macaroni
30 Min
Chicken breasts pizzaiola
55 Min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Chicken Breasts Pizzaiola
50min
Chicken and Warm Potato Salad
55 Min
Chicken Pizzaiola
50min
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Chicken and Spinach Lasagne
1 Std. 15 Min
Honeyed Chicken
25min
Chicken Étouffée
45min
Tomato and Basil Chicken Stew
35 Min