Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
TM6 TM5 TM31

Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction

4.9 (7 ocen)

Składniki

  • 50 g shallots, halved
  • 30 g olive oil
  • 125 g wine
  • 250 g water
  • ½ heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
    lub ½ chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • ¾ tsp fine sea salt, plus 4 pinches
  • 4 duck breasts, skin on (approx. 170 g each)
  • 4 pinches ground black pepper, plus ¼ tsp
  • 40 g unsalted butter, diced
  • 400 g parsnips, cut in pieces (3 cm)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1895.3 kJ / 453 kcal
Białko
34.7 g
Węglowodany
21.2 g
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Błonnik
5.4 g
Sód
698.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy