Wersje kompatybilne
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g shallots, halved
- 30 g olive oil
- 125 g wine
- 250 g water
-
½
heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
lub ½ chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - ¾ tsp fine sea salt, plus 4 pinches
- 4 duck breasts, skin on (approx. 170 g each)
- 4 pinches ground black pepper, plus ¼ tsp
- 40 g unsalted butter, diced
- 400 g parsnips, cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1895.3 kJ / 453 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 698.1 mg
Alternatywne przepisy
Leczo (smoked sausage ratatouille)
30 min
Courgette and Lemon Sorbet
8h 5 min
Maple and Spice Glazed Ham
2 Std. 20 Min
Serrano Ham and Asparagus Soup
45 min
Creamy Tomato Soup; Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1 Std. 40 Min
Snowdrop Cocktail
1h 10 min
Quick Yoghurt Flatbreads with Smoked Salmon and Cream Cheese
25 min
Potato and Celeriac Gratin
1h 10 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
Salted Caramel Basque Cheesecake
13 Std. 10 Min
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10 Min