Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Amatriciana Sauce
- 50 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
- 400 g plum tomatoes, ripe, halved
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded if desired
- 150 g guanciale, cut in strips (2 cm x 1 cm) (see tip)
- 1 Tbsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Pasta
-
320
g pasta, dry, type bucatini (cooking time 10-11 minutes)
lub 320 g pasta, dried, type penne rigate (cooking time 10-11 minutes) - 1200 g water
- 5 g extra virgin olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 2589.5 mg
Alternatywne przepisy
Quick Gyros with Tzatziki
15min
Currywurst Sauce
30 Min
Patatas Bravas with Chorizo
1h 20min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1 godz. 35 min
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35min
Lasagne Bolognese
1h 45min
Gnocchi in Tomato Mascarpone Sauce, Broccoli Salad and Fruit Sorbet
30 Min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 Min
Shakshuka
50min
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1h
Quick Thai Chicken Curry with Basmati Rice
40min
Chipotle Chicken Burrito with Salsa
40min