Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de lait, frais et entier de préférence
- 150 g de crème liquide entière
- 2 c. à café de fécule de maïs
- 250 g de litchis en conserve, égouttés, sirop réservé pour le coulis
-
200
g de framboises fraîches, et 50 g pour décorer
lub 200 g de framboises surgelées - 2 c. à soupe d'eau de rose
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 555 kJ / 132 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35min
Coulis de framboises
10 Min
Nectarines rôties, biscuits, coulis de fruits rouges
1 Std.
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40min
Gianduja cacahuète et caramel, sorbet mangue
4h 30min
Glace au chèvre et son coulis de fraises
12h
Glace à la verveine et coulis de framboises
16h 30min
Pannacotta noix de cajou, coulis de framboises
2 Std. 30 Min
Sundae au coulis de fruits rouges
13h
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2 Std. 30 Min
Riz au lait au coulis de framboises
50 Min
Pannacotta aux myrtilles
4h 30min