Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 180 g cukru
- 180 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 3 jajka
-
maliny, świeże, do dekoracji (ok. 150 g)
lub maliny, mrożone, do dekoracji (ok. 150 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1485.2 kJ / 355 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 39.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant czekoladowy
35min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Bananowe brownie
40 min
Ciasto czekoladowe
50min
Karmelowe fondant
15min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 Std. 10 Min
Czekoladki z masłem orzechowym
1 Std. 10 Min
Tarta z musem czekoladowym
12 godz. 50 min
Tarta czekoladowa
1h 50min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Mus czekoladowy
3h 20 min
Panna cotta
3u. 15min