Urządzenia i Akcesoria
Fondant czekoladowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
10 porcji
Składniki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
180 g cukru
-
180 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
3 jajka
-
maliny, mrożone, do dekoracji (ok. 150 g)maliny, świeże do dekoracji (ok. 150 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
39.3 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
1485.2 kJ /
355 kcal
Tłuszcz
24.4 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
14.6 g
Węglowodany
31.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Karmelowe fondant
15 min
Ciasto czekoladowe
50 min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Bananowe brownie
40 min
Czekoladki z masłem orzechowym
1 godz. 10 min
Brownie z pistacjami
1 godz. 45 min
Brownie z krówkami
50 min
Tarta z musem czekoladowym
12 godz. 50 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min