Urządzenia i Akcesoria
Fondant czekoladowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
10 porcji
Składniki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
180 g cukru
-
180 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
3 jajka
-
maliny, mrożone, do dekoracji (ok. 150 g)maliny, świeże do dekoracji (ok. 150 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
39.3 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
1485.2 kJ /
355 kcal
Tłuszcz
24.4 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
14.6 g
Węglowodany
31.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta czekoladowa
1 godz. 50 min
Tarta budyniowa
1 godz. 15 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe
50 min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Tarta z musem czekoladowym
12 godz. 50 min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min
Brownie z krówkami
50 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min