Fondant czekoladowy

Fondant czekoladowy

4.8 972 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
10 porcji

Składniki

  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 180 g cukru
  • 180 g masła pokrojonego na kawałki
  • 50 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • 3 jajka
  • maliny, świeże do dekoracji (ok. 150 g)
    maliny, mrożone, do dekoracji (ok. 150 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 39.3 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 1485.2 kJ / 355 kcal
Tłuszcz 24.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 14.6 g
Węglowodany 31.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...