![Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7192bdb1-948b-4bac-b957-9731370b7978/Derivates/3096837f-a268-4548-b76d-ee66cc81bb1f.jpg)
Wersje kompatybilne
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kotlety wołowe
- 60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju
- 900 g mięsa wołowego, mielonego (patrz wskazówka)
- 30 g sosu Worcestershire
- 30 g sosu sojowego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Cebulowy chutney
- 500 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g białego octu winnego
- 200 g czerwonego wina
- 100 g soku pomarańczowego
- 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 50 g żurawiny, suszonej
- 1 łyżeczka białej gorczycy
- 2 owoce jałowca
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Burgery
- olej, do natłuszczenia
- 10 bułek do hamburgerów (patrz wskazówka)
- sól, do oprószenia burgerów
- 300 g koziego sera, miękkiego, pokrojonego w cienkie plastry
- 5 łyżeczek musztardy
-
roszponka (ok. 80 g), do środka burgerów
lub rukola (ok. 80 g), do środka burgerów
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2695 kJ / 644 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 4 g