
Wersje kompatybilne
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kotlety wołowe
- 60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju
- 900 g mięsa wołowego, mielonego (patrz wskazówka)
- 30 g sosu Worcestershire
- 30 g sosu sojowego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Cebulowy chutney
- 500 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 50 g białego octu winnego
- 200 g czerwonego wina
- 100 g soku pomarańczowego
- 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 50 g żurawiny, suszonej
- 1 łyżeczka białej gorczycy
- 2 owoce jałowca
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Burgery
- olej do natłuszczenia
- 10 bułek do hamburgerów (patrz wskazówka)
- sól do oprószenia burgerów
- 300 g koziego sera, miękkiego pokrojonego w cienkie plastry
- 5 łyżeczek musztardy
-
roszponka (ok. 80 g), do środka burgerów
lub rukola (ok. 80 g), do środka burgerów
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 644 kcal / 2695 kJ
- Białko
- 33 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Węglowodany
- 51 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułki do hamburgerów
3 godz.
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Sos hamburgerowy
5 min
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30 min
Burger DELUXE
2 godz. 15 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Burgery rybne z majonezem kaparowo-limonkowym
1 godz.
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
1 godz. 35 min
Burgery wołowe w razowej bułce
2 godz.
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2 godz.
Burger wołowy
20 min
Sos barbecue z whisky
50 min