
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce béchamel
- 60 g de farine de blé
- 40 g de beurre demi-sel
- 500 g de lait demi-écrémé
- 1 c. à café rase de noix de muscade en poudre (opcjonalnie)
- 8 vol-au-vent de grande taille, prêts à garnir
La farce
- 40 g d'échalotes coupées en deux
- 30 g de vin blanc sec
- 500 g de champignons de Paris frais brossés et émincés
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 311.4 kcal / 1299.4 kJ
- Białko
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Węglowodany
- 23.9 g