Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce béchamel
- 60 g de farine de blé
- 40 g de beurre demi-sel
- 500 g de lait demi-écrémé
- 1 c. à café rase de noix de muscade en poudre (opcjonalnie)
- 8 vol-au-vent de grande taille, prêts à garnir
La farce
- 40 g d'échalotes, coupées en deux
- 30 g de vin blanc sec
- 500 g de champignons de Paris frais, brossés et émincés
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1299.4 kJ / 311.4 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
Alternatywne przepisy
Tagliatelle au basilic sauce olives et tomates
1h 25 min
Casserole duchesse aux légumes
Nessuna valutazione
Parfait au caramel
Nessuna valutazione
Papillotes de saumon et couscous aux tomates séchées
35 min
Lasagnes classiques
2 godz. 5 min
Liqueur de baie
30 min
Rotolo aux champignons et poivrons
2 godz. 15 min
Ballotins de poulet farcis aux légumes et pommes de terre
55 min
Pain de viande
1 godz. 20 min
Cannellonis
1 godz. 20 min
Farfalle aux quatre fromages
20 min
Bouchée à la reine
55 min