Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- ⅓ gousse de vanille
- 400 g de lait entier frais
- 200 g de crème liquide entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 464 kJ / 110 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Mousseux de café glacé
5min
Semifreddo myrtilles et meringues
6 Std. 30 Min
Glace au gingembre
12h
Sorbet citron
8 Std. 30 Min
Glace à la noisette
5h 20 min
Sphère comme une orange sanguine
18h
Glace à la menthe
3h 20 min
Mousse glacée à la menthe
12h
Crème glacée à la mandarine et sa compotée
12h 30min
Pannacotta au lemon curd
1h 45 min
Glace au coco
4h
Glace au café
12h