Bruschettas multigraines et sauce tomate aux herbes

Bruschettas multigraines et sauce tomate aux herbes

4.2 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
20 tranches

Składniki

Le pain multigrains
  • 260 g d'eau
  • 20 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 350 g de farine de blé complet multigraines
  • 150 g de farine à pain
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 10 g de miel
    10 g de sucre roux
  • ½ c. à café de sel
La sauce tomate
  • 200 g de tomates coupées en morceaux, et 1 tomate en brunoise pour la finition
  • 5 feuilles de basilic frais
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g d'huile d'olive extra vierge
  • ½ c. à café d'origan déshydraté
  • ¼ c. à café de sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 119.2 kcal / 498.8 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 4.1 g
Węglowodany 18.6 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 80 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...