![Panada sarda Panada sarda](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/244483.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di latte
- 120 g di acqua
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
Ripieno
- 2 spicchi di aglio
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di pomodori secchi
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 600 g di bocconcini di carne di agnello
- 300 g di cuori di carciofo a spicchi
- 250 g di patate a tocchetti
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3598 kJ / 860 kcal / 3598 kJ / 860 kcal
- Białko
- 40.3 g / 40.3 g
- Węglowodany
- 92 g / 92 g
- Tłuszcz
- 36.8 g / 36.8 g
- Błonnik
- 7.3 g / 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capriolo alla valdostana
1sa 45 dk
Polenta sarda
1 Std. 30 Min
Minestra di fregola con le anguille
2h
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 Min
Papassini sardi
8 godz. 45 min
Agnello in umido
1小时 20 分钟
Pardulas
8 Std. 40 Min
Cinghiale in agrodolce alla romana
25h 40min
Zuppa di muscoli
45 分钟
Seadas
1 Std. 5 Min
Cinghiale in umido
1sa 45 dk
Ravioli sardi (Culurgiones)
2 Std. 30 Min