![Ravioli di ricotta al sugo di agnello Ravioli di ricotta al sugo di agnello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B9B22FEF-5A55-458B-B158-4106A0DD2E3E/Derivates/09DA95F3-859C-48B2-BA1B-AC56E14AE8D0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 200 g di farina tipo 0 + q.b. per infarinare
- 2 uova
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 pezzettino di scorza di limone, preferibilmente biologico
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di ricotta fresca, scolata
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Ragù di agnello
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 600 g di polpa di agnello, parte della coscia, disossata e a bocconcini
- 700 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale, a piacere
-
2 - 3
cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
lub 2 - 3 cucchiai di pecorino grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3482 kJ / 832.3 kcal
- Białko
- 57.4 g
- Węglowodany
- 61.4 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli di ricotta
2 Std.
Ravioli lucani
1sa
Fritto misto di verdure e baccalà
45min
Ravioli di ricotta
1 godz. 35 min
Ravioli dolci fritti
1sa
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1h 30min
Ravioli con ripieno di carne
1 godz. 40 min
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Pasta fresca tipo Trofie
30 dk
Ravioli con ripieno di pesce
1h 30min
Pasta fresca senza uova
1 godz. 35 min
Cavatelli
1h 30min