Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 200 g di farina tipo 0 + q.b. per infarinare
- 2 uova
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 pezzettino di scorza di limone, preferibilmente biologico
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di ricotta fresca, scolata
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Ragù di agnello
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 600 g di polpa di agnello, parte della coscia, disossata e a bocconcini
- 700 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale, a piacere
-
2 - 3
cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
lub 2 - 3 cucchiai di pecorino grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3482 kJ / 832.3 kcal
- Białko
- 57.4 g
- Węglowodany
- 61.4 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tempura di verdure
25min
Fritto misto di verdure e baccalà
45min
Strascinati con mollica e peperoni cruschi
2sa
Ravioli di ricotta
2sa
Pastella per fritti
1h
Tagliatelle al vino con ragù di pecora
25 godz. 55 min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min
Ravioli ai carciofi e pancetta
1 godz. 20 min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2sa
Ravioli ai carciofi
1 Std. 30 Min
Pappardelle al sugo di agnello
55 Min
Ravioli lucani
1h