Ravioli di ricotta al sugo di agnello

Ravioli di ricotta al sugo di agnello

4.7 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

Pasta
  • di farina tipo 0 + q.b. per infarinare
    200 g
  • uova
    2
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaino
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    1 cucchiaino
  • di sale
    1 cucchiaino
Ripieno
  • di scorza di limone preferibilmente biologico
    1 pezzettino
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    4 rametti
  • di ricotta fresca scolata
    400 g
  • uovo
    1
  • di zucchero
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Ragù di agnello
  • spicchio di aglio
    1
  • di cipolla
    30 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
    20 g
  • di polpa di agnello parte della coscia, disossata e a bocconcini
    600 g
  • di passata di pomodoro
    700 g
  • di acqua
    100 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    2 rametti
  • di sale a piacere
    1 - 1 ½ cucchiaino
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato a piacere
    2 - 3 cucchiai
    2 - 3 cucchiai di pecorino grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 832.3 kcal / 3482 kJ
Białko 57.4 g
Tłuszcz 41.4 g
Węglowodany 61.4 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...