Crêpes ai funghi

Crêpes ai funghi

4.0 31 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
5 porzioni

Składniki

Crêpes
  • di burro + q.b.
    50 g
  • di latte
    500 g
  • di acqua
    200 g
  • di farina tipo 00
    250 g
  • uova
    4
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Ripieno
  • spicchio di aglio
    1
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di funghi freschi puliti e a metà
    500 g
  • di timo fresco
    1 pizzico
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • burro q.b.
  • di provolone a dadini
    150 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    200 g
  • di Parmigiano reggiano grattugiato
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 778 kcal / 3255 kJ
Białko 30.7 g
Tłuszcz 52.4 g
Węglowodany 45.9 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...