Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema di patate con polpo
- 800 g di acqua
- 1 foglia di alloro secca
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 500 g di patate a pasta farinosa, rosse, a pezzi
- 250 - 300 g di polpo a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato
Olio alla paprika
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiai rasi di paprika dolce
- ½ cucchiaino di paprika piccante
- 1 pizzico di sale
Per terminare la preparazione
- 2 - 3 pizzichi di sale a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 3.66 g
- Węglowodany
- 4.19 g
- Tłuszcz
- 8.11 g
- Błonnik
- 0.42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 min
Ravioli di patate e gamberi
1h 20min
Granita ai pomodorini con yogurt, sedano e cetrioli
5 Std. 50 Min
Marinatura al lime, zenzero e menta
15 min
Capesante al profumo di arancia
1sa 10 dk
Baccalà fritto con salsa BBQ (di Sebastiano Rovida)
5h 30min
Polpo su farinata di ceci
5h
Mousse di baccalà
45min
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45min
Bicchierini di zucca, gamberi e pancetta croccante (Bimby Friend)
40min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 min
Crema di ceci con vongole
40min