![Baked pâté Baked pâté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0BAA9B4C-A965-4B63-B7B2-02ACFA35B95F/Derivates/5E234C43-B1D8-437F-97AF-794834C528A8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 4 allspice berries or ½ tsp ground allspice
- 2 dried bay leaves
- 200 g gravy beef, cut into cubes (3-4 cm)
- 200 g skinless chicken thigh fillets, cut into cubes (3-4 cm)
- 400 g boneless skinless pork belly, rind removed and cut into cubes (3-4 cm)
- 200 g mixed roots and vegetables (e.g. carrots, parsnip, brown onion), cut into pieces (3-4 cm)
- 10 g dried porcini mushrooms, cut into slices
- 200 g chicken livers
- 1 bread roll (approx.60 g)
- 2 ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp dried marjoram
- ¼ tsp ground ginger
- 3 eggs
- 60 g butter, cut into thin slices, plus 1-2 tsp extra for greasing
- 50 g breadcrumbs, for coating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 501 kJ / 119 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 307.2 mg
Alternatywne przepisy
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1 godz. 10 min
Sabayon
15 Min
Cream cheese spread with radishes
5 min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45 min
Apple Tart (TM6)
Keine Bewertungen
Cucumber soup
25 min
Country-style chicken liver fritters
35 min
Boeuf bourguignon
1 godz. 30 min
Crema catalana
40 min
Zesty avocado with crab
10 min
Umami paste
5 min
Hungarian goulash
1 godz. 30 min