![Girelle al cioccolato Girelle al cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/521FDC30-9B46-4FF2-B35E-1611F75EEFEB/Derivates/74B8591C-2D9E-484C-977D-C93D08DFA320.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brioche
- 225 g di farina tipo 00 + q.b.
- 225 g di farina manitoba
- 80 g di zucchero
- 200 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco
- 75 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 1 bustina di vaniglia burbon in polvere
- 1 pizzico di sale
Pasta di cacao
- 45 g di albumi
- 80 g di zucchero
- 30 g di farina tipo 00
- 20 g di fecola di patate
- 120 g di latte
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 15 g di burro
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo d'uovo
- 2 cucchiai di latte
- 2 cucchiaini di zucchero a velo vanigliato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 598 kJ / 143 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au chocolat
5 godz.
Fagottini al cioccolato
7h 45 phút
Ciambelline glassate
50 min
Fiammiferi croccanti al cioccolato
55 Min
Pain aux raisins
4j 30 menit
Fiocchi di cacao
49h 30 min
Frolle ricce al cacao (senza uova)
45 Min
Bocconcini di hamburger
2h 35min
Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie
1 Std. 30 Min
Croissant al cioccolato
3 Std. 35 Min
Bomboloni al forno
3 Std. 35 Min
Croissant francese
5 godz. 20 min