Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brioche
- 225 g di farina tipo 00 + q.b.
- 225 g di farina manitoba
- 80 g di zucchero
- 200 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco
- 75 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 1 bustina di vaniglia burbon in polvere
- 1 pizzico di sale
Pasta di cacao
- 45 g di albumi
- 80 g di zucchero
- 30 g di farina tipo 00
- 20 g di fecola di patate
- 120 g di latte
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 15 g di burro
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo d'uovo
- 2 cucchiai di latte
- 2 cucchiaini di zucchero a velo vanigliato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 598 kJ / 143 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiocciole al formaggio
4h 15min
Frollini classici al burro
50min
Fiocchi
7sa 30 dk
Bauletto bicolore
6h 25 min
Pasta sfoglia veloce
2sa
Pizza Margherita
2sa
Ciambelle salate farcite
4h 5min
Torcion dolce
3 Std. 30 Min
Biscotto genoise al cacao
1h 10 min
Girelle alla ricotta
1h 15min
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3 godz. 45 min
Treccia alla cannella
3 godz. 10 min