![Torta cappuccino e caramello Torta cappuccino e caramello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3EF058EC-5E3B-4850-9D38-D42EE4E23354/Derivates/22890B1D-CEB0-4A86-9007-57CD6AB52CE4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torte al caffè
- 220 g di burro morbido, a pezzi + q.b. per imburrare
- 220 g di burro morbido, a pezzi
- 220 g di zucchero grezzo
- 4 uova (circa 53-63 g l'una)
- 50 g di caffè americano appena fatto, freddo
- 40 g di caramello liquido
- 220 g di farina bianca istantanea
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
Crema al burro al cappuccino
- 300 g di zucchero semolato
- 150 g di burro morbido, a pezzi
- 20 g di latte
- 95 g di caffè americano appena fatto, freddo
- 1 cucchiaio di cacao in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2164 kJ / 517 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella farcita allo yogurt
2 godz.
Torta degli auguri
1 Std. 35 Min
Crêpes al cacao
1 godz. 20 min
Ciambella al limone
2 godz.
Ciambelle salate
30 Min
Torta multistrato al pan di zenzero
28 godz. 50 min
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9 Std.
Ciambella speziata
45 Min
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4 godz. 45 min
Ciambella ricoperta al cioccolato
55 Min
Ciambella spezzina al limone
40 Min
Ciambella classica
55 Min