Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torte al caffè
- 220 g di burro morbido, a pezzi + q.b. per imburrare
- 220 g di burro morbido, a pezzi
- 220 g di zucchero grezzo
- 4 uova (circa 53-63 g l'una)
- 50 g di caffè americano appena fatto, freddo
- 40 g di caramello liquido
- 220 g di farina bianca istantanea
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
Crema al burro al cappuccino
- 300 g di zucchero semolato
- 150 g di burro morbido, a pezzi
- 20 g di latte
- 95 g di caffè americano appena fatto, freddo
- 1 cucchiaio di cacao in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2164 kJ / 517 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta del cardinale
3 Std. 30 Min
Torta deliziosa di mandorle
9 Std.
Fantasia di nocciole
1h 35min
Torta di mandorle e cioccolato
1 Std. 30 Min
Torta di semola mandorle e miele
1h 15min
Torta alle mandorle glassata alla vaniglia
2 Std. 15 Min
Torta pazientina
3h 55min
Torta gelato ricotta, pere e cioccolato
3 Std.
Torta degli auguri
1h 35min
Cassata gelato
11 Std. 20 Min
Torta Bimby®
1 Std. 50 Min
Torta Sacher bianca
2 Std. 15 Min