Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de zanahoria en trozos
- 200 g de puerro en rodajas
- 100 g de cebolla en cuartos
- 250 g de patata en trozos
- 1000 g de agua
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) (lavadas y escurridas)
- 1 pellizco de sal
- 20 g de aceite de oliva virgen extra (y un chorrito más para servir)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 585 kJ / 140 kcal
- Białko
- 6.22 g
- Węglowodany
- 20.48 g
- Tłuszcz
- 3.74 g
- Błonnik
- 5.34 g
Alternatywne przepisy
Crema de lentejas
20 Min
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45 Min
Crema de invierno de patatas y cebolla
30min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35min
Crema de judías verdes
35min
Sopa griega de garbanzos
25min
Crema de judías pintas y espinacas
30min
Crema bretona (de judías blancas)
30min
Crema de judías blancas con espinacas
30min
Sopa de arroz y garbanzos
30min
Crema de batatas y garbanzos
35min
Crema de judías blancas y calabaza
30min