Wersje kompatybilne
Salteado de champiñones y calabacín con jamón
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 dientes de ajo
- 70 - 100 g de jamón serrano en dados
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 calabacín con piel (250-300 g aprox.)
- 450 - 500 g de champiñones frescos cortados por la mitad (si son muy grandes, en cuartos)
- ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 632 kJ / 151 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Champiñones con jamón y gambas
20 menit
Salteado de repollo y calabaza
15min
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30min
Broccolini crujiente con salsa de ajos
15min
Judías verdes con champiñones y beicon
30min
Judías verdes con chalotas y champiñones
45min
Judías verdes con bacalao y pimientos
50 menit
Repollo con calabacín, pimiento y jamón
45min
Guarnición de calabacín
30min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30min
Salteado de escarola con puerros
20 menit
Espinacas con patatas
30min