Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 300 g de caldo de ave
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- 120 g de nata
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de pimentón
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías blancas a la hortelana
45 min
Judías pintas con verduras
35 Min
Patatas guisadas con champiñones
45 min
Sopa de judías blancas y verduras
40 Min
Guiso de garbanzos con verduras
45 min
Garbanzos con tomate, piquillos y atún
45 min
Guiso de judías blancas con sepia
50 min.
Alubias con gambas
20 Min
Arroz caldoso con verduras y espinacas
45 min
Lentejas con tomate y acelgas
30 Min
Sopa armenia de repollo
50 min.
Crema de judías pintas y espinacas
30 Min