Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g de beurre
- 40 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 40 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 639 kJ / 149 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits aux céréales complètes
1h 30min
Scones aux raisins et aux fruits secs
30min
Biscuit coco-canneberge
20 min
Scones au beurre salé et au parmesan
25 min
Cake au thé à la bergamote
1h 25min
Crumpets à ma façon
2h 5min
Ginger nuts
1h
Focaccia au thym
3h
Biscuits aux épices et au miel
3h 40min
Scones au son d'avoine
35 Min
Rouleaux à la cannelle
2h 15min
Scones anglais
30min