![Confettura di fichi e mandorle Confettura di fichi e mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3338c8eb-0e6c-4dee-a7f1-06b132cb9335/Derivates/0806bb68-5716-47a3-8f97-4d74fe9405e3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di fichi, preferibilmente verdi, con la buccia, lavati e a metà
- 2 limoni, preferibilmente biologici, il succo
- 400 g di zucchero
- 100 g di mandorle pelate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 255 kJ / 61 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 1.35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di fichi e cacao
1h 10 min.
Marmellata di arance rosse e peperoncino
1h 20min
Confettura di albicocche
1 Std. 30 Min
Confettura di prugne
45 dk
Confettura di pere e scorzette di limone
1h 10 min.
Confettura di mele cotogne
1h 10 min.
Crema di marroni
1h 10 min.
Marmellata di arance (TM5)
1h 10 min.
Confettura di pesche
1h 20min
Confettura di albicocche e zenzero
40 min
Confettura di fichi
1h
Confettura di ciliegie
1 Std. 30 Min