Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di latte intero
- 180 g di zucchero
- 20 g di caffè solubile
- 10 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua per 10 minuti e poi strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
Alternatywne przepisy
Blanc manger
7 Std.
Cheesecake alla crema catalana
4h
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Mousse all'amarena
45min
Bavarese al mandarino
4h 45 min
Budino al caramello
3h 20min
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3ωρ. 15 λεπτ.
Budino al caffè
4h 15min
Panna cotta ai mirtilli
6 Std. 30 Min
Panna cotta con coulis di albicocche
6 Std. 15 Min
Panna cotta con salsa al caramello
6 Std. 20 Min
Panna cotta (per 2 persone)
5 Std. 30 Min