![Marmellata di arance rosse e peperoncino Marmellata di arance rosse e peperoncino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9892F69F-C43E-418A-B999-FFA4BF1BEA5F/Derivates/089A481B-3654-46CE-93E1-A44A2185D4AD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 peperoncino rosso
- 250 g di mele, sbucciate e a tocchetti (2 cm circa)
- 600 g di arance sanguinelle, preferibilmente biologiche, pelate a vivo (900 g circa peso lordo)
- 1 limone, preferibilmente biologico, pelato a vivo e senza semi
- 400 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 259 kJ / 61 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di albicocche
1h 30min
Confettura di pere e scorzette di limone
1 Std. 10 Min
Marmellata di pompelmo rosa
1 Std. 20 Min
Confettura di fragole al balsamico
1h
Confettura di fragole e arance
1 Std. 20 Min
Marmellata di mandarini
1 Std. 20 Min
Confettura di mele cotogne
1 Std. 10 Min
Marmellata di limoni
1 Std. 20 Min
Marmellata di arance (TM5)
1 Std. 10 Min
Confettura di frutta mista al vino rosso
1 Std. 10 Min
Confettura di albicocche e zenzero
40p
Confettura di albicocche alla cannella
45min