Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 15 g plain flour
- 100 g onions, cut in pieces
- 200 g carrots, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp Dijon mustard
- 1 tbsp fresh thyme leaves, plus extra to garnish
- 500 g waxy potatoes, skin on, cut in cubes (3 cm)
- 150 g water
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 - 3 pinches freshly ground pepper, to taste
- 800 g chicken breasts, skinless, boneless, cut in cubes (4 cm)
- 100 g cream, min. 30% fat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1419 kJ / 340 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55min
Beef-Ragout with Macaroni
30min
Garlic Tomato Beef with Potato and Carrot Mash
50min
Pork Cannelloni with Vegetable Sauce
1h
Meatloaf
1h 30min
Greek Style Pork Stew
30min
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
One Pot Chicken Pasta with Sweet BBQ Sauce
40min
Creamy Mustard Chicken Stew
40min
Tomato basil chicken stew
35min
Spring Chicken Casserole
1h 30min