Torta deliziosa di mandorle

Torta deliziosa di mandorle

4.7 7 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz.
10 porzioni

Składniki

Pan di Spagna
  • di burro
    10 g
  • farina tipo 00 + q.b. per infarinare
    50 g
  • uova
    4
  • di zucchero
    100 g
  • di amido di mais (maizena)
    50 g
  • di vaniglia in polvere
    1 bustina
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
Bagna
  • di acqua
    100 g
  • di zucchero
    75
  • di liquore Maraschino
    75
Copertura alle mandorle
  • di zucchero
    300
  • di mandorle pelate dolci
    350 g
  • mandorle amare
    3
  • uova
    2
  • di miele
    1 cucchiaini rasi
Terminare la preparazione
  • di confettura di pesche
    125 g
  • di confettura di pesche
    145 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 571 kcal / 2389 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...