Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 10 g di burro
- 50 g farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 4 uova
- 100 g di zucchero
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Bagna
- 100 g di acqua
- 75 di zucchero
- 75 di liquore Maraschino
Copertura alle mandorle
- 300 di zucchero
- 350 g di mandorle pelate dolci
- 3 mandorle amare
- 2 uova
- 1 cucchiaini rasi di miele
Terminare la preparazione
- 125 g di confettura di pesche
- 145 g di confettura di pesche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2389 kJ / 571 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Baci di dama (senza zucchero)
1h 30min
Torta all'amaretto con crema
1h 5 min
Biscottini alle mandorle
35min
Torta di mandorle e cioccolato
1h 30min
Torta di semola mandorle e miele
1h 15min
Torta alle mandorle glassata alla vaniglia
2óra 15p
Crostata di frutta al San Marzano
1h
Cheesecake cotta alle mele
6 Std. 30 Min
Torta cappuccino e caramello
2h
Tortine all'albicocca
45min
Sfogliatelle veloci alla ricotta
40min
Crostata di mele con crema di mandorle
1h 15min