![Torta deliziosa di mandorle Torta deliziosa di mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8E279618-9546-44EC-B835-00AA50CE4C55/Derivates/14D252CC-156E-4D04-8775-8A1599E9BC89.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 10 g di burro
- 50 g farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 4 uova
- 100 g di zucchero
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Bagna
- 100 g di acqua
- 75 di zucchero
- 75 di liquore Maraschino
Copertura alle mandorle
- 300 di zucchero
- 350 g di mandorle pelate dolci
- 3 mandorle amare
- 2 uova
- 1 cucchiaini rasi di miele
Terminare la preparazione
- 125 g di confettura di pesche
- 145 g di confettura di pesche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2389 kJ / 571 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Torta alle albicocche con crumble
1 godz. 50 min
Torta del cardinale
3 Std. 30 Min
Crostata di frutta al San Marzano
1h
Zuccotto all'ananas
7 Std. 25 Min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2h
Torta mascarpone e noci
1ч. 30 мин.
Torta rovesciata ai fichi
1h 15min
Torta di ciliegie
1ч. 30 мин.
Torta arance rosse e miele
1ч. 30 мин.
Torta di mele e nocciole
1h
Torta alla macedonia di frutta
1ч. 30 мин.
Torta sprint di albicocche
45min