![Gelato al torrone Gelato al torrone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/240DDEAC-14FC-4FD7-833C-7EC1FFCA9090/Derivates/B84BEB5B-A7F0-4E46-B9C9-A728B46E99B6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di torrone duro alle nocciole a pezzi (3 cm)
- 250 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 2 tuorli
- 30 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Gelato al gianduia
10ч. 20 мин.
Gelato cioccolato e menta
10sa 25 dk
Gelato allo yogurt
10ч. 20 мин.
Gelato al cioccolato
12 Std.
Colombine con gelato all'amaretto
10ч. 20 мин.
Gelato al pistacchio senza uova
10ч. 20 мин.
Gelato pistacchio e mandorle
8óra 30p
Gelato al cocco
10ч. 20 мин.
Gelato allo zabaione
10ч. 20 мин.
Vaschetta di gelato variegato al tiramisù
8h 25 min
Gelato alla nocciola senza uova
10ч. 20 мин.
Gelato alla crema
10h 15min