Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di torrone duro alle nocciole, a pezzi (3 cm)
- 250 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 2 tuorli
- 30 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Gelato alla crema
10 Std. 15 Min
Gelato cioccolato e menta
10 godz. 25 min
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20 min
Gelato al cocco
10h 20 min
Coppetta al caffè
2 godz. 15 min
Gelato al cioccolato bianco
10h 20 min
Gelato ai pinoli e caffè
8h 30min
Frozen yogurt all'albicocca
10h 20 min
Gelato alla pesca
20 min
Gelato veloce alle albicocche
6 godz. 20 min
Gelato allo yogurt
10h 20 min
Gelato al limone
8h 20min