Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 100 g di lievito madre, precedentemente rinfrescato e a pezzi
- 375 g di farina tipo 0
- 125 g di farina di grano duro
- 10 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1454.2 kJ / 347.3 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4 godz.
Torta al testo
1h
Pane al rosmarino e salvia
18h
Polka (pane francese)
5h
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Preimpasto per pane
24h 30min
Torcolo di San Costanzo
5h 30min
Pane con farina di mais
5 godz. 5 min
Pane toscano con lievito madre
5h
Pagnotta al rosmarino
3h 30min
Pane integrale ai semi vari
4 godz. 10 min
Pagnotta casereccia
5 godz. 10 min