Urządzenia i Akcesoria
Schiacciatina
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 pezzi
Składniki
-
50 g di latte
-
80 g di strutto
-
20 g di lievito di birra
-
200 g di acqua
-
500 g farina tipo 0
-
1 ½ cucchiaino di sale
-
30 g olio di semi di girasole
-
1 - 2 cucchiai olio extravergine di oliva
-
1 cucchiaio di sale grosso (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
10.3 g
Kalorie
2155 kJ /
515 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
63.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pizze e focacce
60 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Schiacciata con l'uva
2 Std.
Coppia ferrarese
1 Std.
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Piadina romagnola
15 Min
Bomboloni al forno
3 Std. 35 Min
Chiocciole al formaggio
4 Std. 15 Min
Gnocco al forno con i ciccioli
4 Std. 50 Min
Gnocco emiliano
4 Std. 50 Min
Crackers classici
3 Std.
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 Std. 55 Min
Tigelle
3 Std. 50 Min
Bozza pratese
2 Std. 45 Min