Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di latte
- 80 g di strutto
- 20 g di lievito di birra
- 200 g di acqua
- 500 g di farina tipo 0
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 30 g di olio di semi di girasole
- 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di sale grosso (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane toscano (TM6)
16 godz. 30 min
Pan co' Santi
7 Std.
Crackers all'olio extravergine di oliva
3 Std.
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Schiacciata con l'uva
2 godz.
Gnocco al forno con i ciccioli
4 Std. 50 Min
Gnocco emiliano
4 Std. 50 Min
Sgabei
3 Std.
Schiacciata fiorentina
50min
Bozza pratese
2 godz. 45 min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 godz. 55 min
Tigelle
3 godz. 50 min