![Schiacciatina Schiacciatina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EAC1AED9-03C2-4BDF-AEB6-86CEB1E4D45B/Derivates/2B76E117-7EE6-4C25-A326-09C3EC6E6DF2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di latte
- 80 g di strutto
- 20 g di lievito di birra
- 200 g di acqua
- 500 g di farina tipo 0
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 30 g di olio di semi di girasole
- 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di sale grosso (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Schiacciata con l'uva
2h
Pan co' Santi
7h
Grissini stirati al sesamo (di Luca Montersino)
2h 15 min
Pane toscano (TM6)
16h 30 min
Gnocco emiliano
4 Std. 50 Min
Grissini torinesi
1j 35 menit
Torta di riso carrarina
3hod. 10min
Schiacciata fiorentina
50 Min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4h 55 min
Bozza pratese
2h 45 min
Pappa al pomodoro
35 min